Garownie ułatwiające pracę piekarzom

Ważnym elementem każdej piekarni są specjalistyczne piece. Przy ich wyborze ważne jest aby spełnione zostały określone warunki, między innymi jakość wypieków, przejrzystość obsługi oraz łatwość przyswajania. Kolejnym ważnym elementem jest zużycie energii, które ma duże znaczenie dla ekonomii przemysłu piekarniczego. 

Urządzenie, które wpływa na smak

garownie

Ważnym elementem każdej piekarni są specjalistyczne piece. Przy ich wyborze ważne jest aby spełnione zostały określone warunki, między innymi jakość wypieków, przejrzystość obsługi oraz łatwość przyswajania. Kolejnym ważnym elementem jest zużycie energii, które ma duże znaczenie dla ekonomii przemysłu piekarniczego. Największe zapotrzebowanie na pieczywo oczywiście jest o poranku i również wtedy największą ilość pieczywa jest wypiekana, szczególnie w godzinach nocnych i porannych. Na rynku mamy duży wybór pieców z różnorodnymi funkcjami dodatkowymi. Piece stosowane w dzisiejszych piekarniach, wyposażone są w garownie. Urządzenia ta odpowiedzialne są za równomierny i proporcjonalny wzrost ciasta. Ich działanie poprawia także jakość, a zarazem smak produktów poprzez unikalne poprowadzenie obiegów powietrza w piecu. Garownie posiadają zewnętrzny system wytwarzania pary, który ułatwia czyszczenie. Jest ona wytwarzana za pomocą specjalistycznych elektrod grzewczych. Jednocześnie wytwarzana para zapewnia odpowiednią wilgotność, która ma duży wpływ na rozrost ciasta i jego smak. Najwyższa temperatura wytwarzana przez garownie wynosi 35 stopni Celsjusza.

Największe zapotrzebowanie na pieczywo oczywiście jest o poranku i również wtedy największą ilość pieczywa jest wypiekana, szczególnie w godzinach nocnych i porannych. Na rynku mamy duży wybór pieców z różnorodnymi funkcjami dodatkowymi.